Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Rina-sikkema-voorkant

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Boekpresentatie Rina Sikkema

19 oktober 2018 om 17:30 tot 19 oktober 2018 tot 19:00

'Waarover men spreken wil…en ongemakkelijk zwijgt',
is de titel van een in 2010 verschenen bundel korte essays over kunst en cultuur, waarin Rina Sikkema, afkomstig uit de kunsteducatie en o.a. werkzaam geweest aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, nadenkt over onderstaande vragen:
Wat is de waarde van kunst? Is er verschil tussen kunst en entertainment? Is kunst voor iedereen of subsidiëren we de verbeelding van een elite? Moeten en kunnen we terug naar het verheffingsideaal? Is smaak zoiets als een esthetische mening en valt er daarom veel te twisten? En last but not least: is het aanmatigend en ondemocratisch om te denken dat jij een betere smaak hebt dan iemand anders?

Nieske Postma gaat hierover met haar in gesprek.
Wies Bouma (zang) en Wouter de Koning (piano) geven een muzikale interpretatie van het thema.
Job van Schaik in het DVHN:
'Sikkema's overpeinzingen zijn mooi opgeschreven, ze manoeuvreert omzichtig, neemt nergens uitgesproken stelling en blijft steeds de nuance zoeken. Dat tastende zoeken naar een mening is een verademing in een tijd waarin mensen zich steeds meer lijken op te sluiten in het eigen gelijk.(…) De persoonlijke toon voegt een dimensie toe die in veel theoretische verhandelingen ontbreekt.'

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Lezingen & cursussen, Literatuur, Boekpresentatie door M.C.M. Spaltman

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks