Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Schermafbeelding 2018-02-19 om 20.58.24
Schermafbeelding 2018-02-20 om 15.51.08

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Boekpresentatie Marjoleine de Vos (1957)

13 maart 2018 om 20:00

Boekbespreking: Doe je best

Marjoleine de Vos (1957) is redacteur kunst bij NRC Handelsblad. Ze schrijft over kunst, literatuur en koken, en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina. Een selectie uit deze columns werd gebundeld in Nu en altijd: bespiegelingen (2000). In 2000 verscheen haar eerste poëziebundel Zeehond graag,
in 2003 gevolgd door Kat van sneeuw. Beide bundels werden zeer goed ontvangen; Zeehond graag werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2002. In 2008 verscheen de eveneens goed besproken bundel Het Waait.In januari 2013  is haar recentste bundel Uitzicht genoeg verschenen.
Hoe moeten wij leven? De onmogelijkheid van de vraag vind je verrassend genoeg niet terug in de antwoorden die Marjoleine de Vos erop tracht te geven. We kunnen leren van de klassieken. Poëzie helpt. Een mooie maaltijd en een prachtige tuin helpen ook. Reizen. Religie. 
Deze schitterende verzameling persoonlijk essays tonen een wereldbeschouwing van deze tijd die meervoudig is, nooit absoluut. In tintelende zinnen legt De Vos de vraagstukken van ons bestaan bloot en beantwoordt ze met een bijna laconieke en aan de journalistiek ontstegen kennis van onze wereld. 

Doe je best is een essaybundel zoals alleen Marjoleine de Vos die kan schrijven, diepzinnig en lichtvoetig tegelijk.

Rubriek: Algemeen, Literatuur, Boekpresentatie door W.Hooijer

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks