Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

foto
foto

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Zondagmiddag concert : De Casanova’s met Lévi Weemoedt.

Tot nu toe hebben zich 56 leden ogegeven.

Omdat we voor dit concert veel bezoekers verwachten,
vragen we onze leden om alvast via de mail hun  aanwezigheid te bevestigen .
Stuur een mailtje naar (Wiendelt Hooijer)  w.hooijer@home.nl

De CASANOVA’S verleiden u met verhalen en muziek.  26 januari 15.30 uur
Harry Niehof, Jaap Stegeman en Inki de Jonge brengen een verrassende mix van Amerikaans- Italiaanse en Groninger rhythm&blues, eigen songs over de Noordelijke vlakten en krantencolumns over de zwarte romantiek van de stad.
Met andere woorden: Nina Simone meets Randy Newman meets Louis Prima meets De Schreeuw meets de Sinhete Sizer.
Wie zijn de CASANOVA’S?
Harry Niehof: Zanger. Gitarist. Maker van Groningstalige liedjes met universele zeggingskracht. Is dientengevolge Altied Onderwegens om zijn muziek te laten horen. Speelde met R&B band Sugarboy Harry & The Race Sicilië plat. Naamgever van de band, en denk daar maar eens over na.
Jaap Stegeman: Toetsenist. Achtergrondzanger met fabuleuze kopstem. Speelde wereldmuziek in Hasan Band, maakte theater met Werk in Uitvoering. Soulkicker in het diepst van zijn gedachten.
Inki de Jonge: Zangeres. Schrijft stadse columns voor Dagblad van het Noorden. Jamde met Jan Akkerman en Mick Taylor. Is daar heel gewoon onder gebleven. Excelleert op ei.
DE CASANOVA'S spelen op luistervolume; niet hard, wel swingend.
Mangiare? Desgewenst kan La Lucia Casanova zorgen voor fijne antipasti. 
Komt dat zien: De CASANOVA’S! Tuttifrutti - ma non troppo.
 

Lévi Weemoedt
Of hij soms dood was, vroegen mensen zich de laatste jaren wel eens af. En hij zelf ook. Schrijver/dichter/leraar/journalist Lévi Weemoedt (pseudoniem van Isaack van Wijk) was in de jaren '70 en '80 hot - al zou hij daar zelf een beter woord voor bedenken. Sinds hij vorig jaar in het tv-programma De Wereld Draait Door verklaarde toch wel degelijk springlevend te zijn, en, sterker nog, weer te publiceren, trekt hij overal volle boekwinkels en signeert hij zich een lamme arm. 

Hij is terug, Weemoedt de comeback-kid, net als vroeger bestseller na bestseller publicerend. De bloemlezing Pessimisme kun je Leren, die schrijver Özcan Akyol samenstelde ter ere van Weemoedt's 70ste verjaardag, werd meer dan 90.000 keer verkocht. Zijn laatste dichtbundel Gezondheid! is niet aan te slepen en beleeft druk na druk.    
Maar Weemoedt kan meer dan schrijven alleen. Hij was in zijn jonge jaren een getalenteerd voetballer. En hij zingt soms een zelfgeschreven lied. 
Lange tijd deed hij dat samen met zijn kameraad Cees Pons. Vandaag deelt hij het podium met de Casanova's - daar moet op enig moment muziek in zitten.

 

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Concert door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks