Biljarten algemeen

Recreatief biljarten

Om te mogen biljarten in een van de mooiste biljartzalen van Nederland (vinden wij), moet je lid zijn van de sociëteit, tenzij je komt spelen in het kader van officiële KNBB-wedstrijden natuurlijk. Het lidmaatschap geeft je het recht vrij te spelen gedurende de uren dat de biljarts beschikbaar zijn voor recreatief biljarten. In het algemeen is dat van maandag t/m zaterdag van 13.00-19.00 uur en op de donderdagavond. Voor meer informatie over het lidmaatschap, klik hier.

Met het lidmaatschap van de sociëteit kun je lid van worden van een van de biljartclubs die in de sociëteit spelen. Zie voor meer informatie hieronder en bij de verschillende clubs.

Biljartclubs

In de sociëteit spelen de volgende vier biljartclubs:

1 De Groninger BiljartClub (GBC), de oudste club van Nederland, met veel spelers met een moyenne tussen de 0,8 en 5, speelt op de maandagavond

2 Biljartclub De Harmonie, de club met de meeste wedstrijdspelers, met moyennes van 0,8 tot 80, speelt op de dinsdagavond

3 Biljartclub Metropole, een club met een traditie sinds 1927, speelt op de vrijdagavond

4 Biljartclub de Commerciële Club, het laatste mannenbolwerk op de sociëteit, speelt op de woensdagavond

Vrouwenbiljart

Er is geen aparte biljartclub voor vrouwen. Behalve recreatief biljarten kunnen vrouwen ook lid worden van de biljartclubs GBC, De Harmonie en Metropole, die al een aantal vrouwen tot hun ledenbestand mogen rekenen.

Ook wordt er jaarlijks op een zaterdag in het voorjaar gespeeld om het vrouwenkampioenschap van de sociëteit; een dag vol fanatisme en gezelligheid.