Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

poster

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

uurtje cultuurtje: Michiel Hagdorn over Bertold Brecht

01 februari 2020 om 16:00

Michiel Hagdorn over Bertold Brecht
1928, Berlijn: ‘Die Dreigroschenoper’ gaat in première en wordt al snel het grootste theatersucces van de Weimarrepubliek. Geschreven door Bertolt Brecht en componist Kurt Weill drukt de ‘driestuiversopera’ als geen ander theaterstuk de tijdgeest van Duitsland in deze jaren uit: murw geslagen door economische en sociale ellende, zijn talloze Duitsers cynisch geworden in hun strijd om het bestaan. Niet voor niets vindt de zin “Erst kommt das Fressen, dan kommt die Moral!” onmiddellijk zijn weg buiten het theater.
‘Die Dreigroschenoper’ spreekt nog altijd aan, door zijn ongekend harde kijk op de samenleving, uitgesproken in uiterst brutale én meeslepende songs. Michiel Hagdorn vertelt over ‘Die Dreigroschenoper’ en de achtergronden ervan. Uiteraard laat hij daarbij songs horen, zoals de beroemde ‘Kanonensong’ en ‘Seeräuber-Jenny”, gezongen door Lotte Lenya.

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Lezingen & cursussen door w.hooijer@home.nl

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks