Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Luistertafel Klassiek

Na de cursus “Hoor je dat” over klassieke muziek in het voorjaar 2022 gaan we verder met een nieuwe tafel: Luistertafel Klassiek. 
Mozart reisde als kleine jongen in een postkoets van Salzburg naar Wenen om daar zijn muziek te laten horen aan vorsten en rijke burgers. De radio bestond immers nog niet, laat staan Spotify of youtube. In onze tijd is alle muziek onder handbereik, maar waarom luisteren we nog steeds naar muziek van eeuwen geleden en waarom raakt deze muziek ons nog zo?
Tijdens de Luistertafel Klassiek luisteren we naar klassieke muziek, naar cross-overs en we ontdekken verschillen en overeenkomsten tussen verschillende componisten. We kijken via youtube filmpjes naar grappige scenes en we gaan op zoek naar dwarsverbanden tussen stijlen. Wat gebeurt er in de Barok, hoe zit dat in de Romantiek en waarom is de muziek van Schönberg zo moeilijk te volgen? We horen de overeenkomsten tussen Mozart en Haydn, de verschillen tussen Einaudi en Chopin en we kijken naar de werkwijze van de verschillende componisten en de tijd waarin zij leefden. De theorie schuwen we niet, maar alleen als het de luisterervaring verdiept. 

De Luistertafel is voor iedereen die belangstelling heeft voor klassieke muziek en is ook te volgen als je geen voorkennis hebt. Als je meedoet heb je je eigen inbreng; we gaan luisteren naar muziek die door de deelnemers wordt ingebracht, de coördinatie ligt bij Yvonne. Wil je meedoen of wil je meer informatie? Mail dan voor de Luistertafel Klassiek naar Yvonne van den Berg.  

De Luistertafel is vanaf september 2022 op een van de woensdagen van de maand, tussen 10.30 – 12.30 uur. De eerste is 14 september.

Klassieke muziek

Klassieke muziek algemeen


Actueel

Bekijk de actuele berichten

Agenda - Klassieke muziek

Nieuws - Klassieke muziekLet op, u bent niet ingelogd.
U ziet alleen de openbare pagina's.