Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Uurtje Cultuurtje: Mythologie en folklore in Finland en Estland

28 maart 2020 om 16:00

Cornelius Hasselblatt over Mythologie en folklore in Finland en Estland

28 maart Mythologie en folklore van Estland en Finland – van wereldei to saunageest.

Estland en Finland staan bekend om prachtige zaken als sauna’s en midzomernachtfeesten. Maar welke rol spelen hun mythologie en verbluffend rijke folklore nog in hun moderne maatschappij? Kunnen we ondanks de globalisering en internationalisering nog sporen van iets bijzonders of anders in die hedendaagse nationale culturen vinden?

Estisch en Fins zijn geen Indo-Europese talen (zoals Nederlands, Duits, Russisch, Grieks en de meerderheid van de Europese talen), maar ze horen bij de Finoegrische taalfamilie. Deze talen verschillen qua structuur en woordenschat behoorlijk van ‘onze’ talen, en ze zijn pas relatief laat in aanraking gekomen met het christendom en de Westerse wereld. In de Estisch-Finse mythologie en folklore, die via de omvangrijke volkspoëzie eeuwenlang werd doorgegeven aan volgende generaties, --

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Lezingen & cursussen door w.hooijer@home.nl

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks