Schermafbeelding 2020-01-17 om 13.53.07

07 maart 2020 om 16:00

Nico Kloppenborg over Tuinarchitectuur in Noord-Nederland

10 juni 1958 Baarn
Ik ben tuin- en landschapsontwerper, grotendeels autodidact en ontwerper van eigenwijze robuuste tuinen.
Mijn tuinen kenmerken zich door een verassende tijdloze eigenheid.
Trouw aan de typologie en de ideeën van wat een tuin is of zou moeten zijn probeer ik wars van heersende trends en mode zo autonoom mogelijk te werken aan opdrachten. Het begrip slow-designing en slow- gardening spelen een rol in mijn werk.
Het is steeds opnieuw zoeken naar de eigenheid van de plek en de vertaling daarvan in een ontwerp dat tevens past bij de wensen van de opdrachtgever. Het ontwerpen is een “on -going proces”
Staande in een ontwerptraditie gaat het om het zoeken van verbindingen tussen verleden en heden, omgeving en landschap en het uitzetten van stappen naar de toekomst”
Voorbeelden van mijn werk vindt u overal in de noordelijke provincies.
Moderne robuuste landschappelijke tuinen zijn o.a. te vinden in de Legean bij Gau, Offingawier en Sibrandabuoren.
In Groningen werkte ik o.a. aan de tuin van villa Gelria, Hilghestede en Vesta aan de Verlengde Heerenweg  en aan het terrein van het Familiehotel in Paterswolde.
De grote stadstuin van het Sint Anthony Gasthuis in Leeuwarden is een van mijn recentere grotere projecten.
Verder werk ik aan herstelplannen en de transformatie van groen erfgoed. Vlaskamptuinen, Parkbossen rondom Oldeberkoop en delen van het Oranjewoud.
In de lezing laat ik u kennismaken met mijn boeiende vak.

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Lezingen & cursussen door w.hooijer@home.nl