Dkzilver1

Datakunde verovert zilveren plak op NK

Het biljartteam van het Groninger ICT-bedrijf Datakunde heeft, na de kroning tot kampioen van Noordoost-Nederland op 8 juni jongstleden in Hoogeveen, de zilveren plak veroverd op het Nederlands Kampioenschap biljarten voor bedrijventeams. Het NK werd afgelopen weekend gespeeld in Biljart- en Dartcentrum Osdorp te Amsterdam, dat wordt beheerd door de meervoudig wereldkampioen Biljart Artistiek Sander Jonen. Een mooie ambiance waar acht teams verdeeld over twee poules de strijd met elkander aangingen.
Na twee verliespartijen in de poulefase werd het spannend voor team Datakunde, bestaande uit Fabian Paf, Jenne Oosting en Marjet Simmelink (allen leden van Biljartclub De Harmonie, gevestigd in de gelijknamige Sociëteit naast de Martinitoren). De concentratie, spanning, support en het doorzettingsvermogen resulteerde echter in resultaat en bracht Datakunde naar de beslissende poulefasepartij, waarbij Marjet Simmelink een echte kraker presenteerde; Osdorp trilde op zijn grondvesten. Na de winst van alle drie spelers uit Team Datakunde in de laatste ronde zijn we verzekerd van de allesbeslissende finale. Een finale waarin op drie tafels simultaan werd gespeeld voor het goud. Onze concurrenten waren onervaren in Hoogeveen, maar gedrild en afgetraind in Amsterdam. Alleen Fabian Paf wist zijn partij te winnen, resulterend in een welverdiende zilveren plak voor Team Datakunde.
Team Datakunde zal volgend jaar weer van de partij zijn en gaat pogen het NK van dit mooie evenement in 2014 naar Groningen te halen.

Rubriek: Algemeen
25 juni 2013 9:11 door Marjet Simmelink