Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Imag0348

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Districtsfinale kader gemengd

Op 22 en 23 februari mocht BC De Harmonie de districtsfinale voor kader gemengd organiseren. Jaap Dekker, de wedstrijdleider, had een strak schema bedacht en de vraag was of de spelers zich daaraan wilden houden. Door de ongelijke kadervakken en de hoge aantallen caramboles die moesten worden gemaakt, konden de partijen immers lang gaan duren.
BC de Harmonie leverde vijf van de acht finalisten. Gerenommeerde kaderspelers als Alexander van Zanten, Berend Erends, Sipke Visser, Wubbo Haayer, Rob Bakker en Adrie Kruyer moesten het opnemen tegen de allrounders Piet Thoma en Jerrit Veenstra. De laatste had tijdens de voorrondes iedereen achter zich gelaten en ging hier dus als favoriet van start.
Spannend was het zeker. Iedereen kon van iedereen winnen. Prachtige partijen, die in 4 beurten werden beslist. Langere partijen, waarbij het winnen belangrijker was dan een hoog gemiddelde. Naarmate de strijd vorderde, ging de strijd om het kampioenschap tussen de twee rivalen Berend en Alexander. Met nog één partij te spelen stonden beide spelers op tien punten, maar het gemiddelde van Alexander was hoger, dus stond hij op de eerste plaats.
Berend maakte zijn partij in de laatste ronde in zes beurten uit en al snel werd uitgerekend dat Alexander moest winnen met niet meer dan twaalf beurten. Zijn tegenstander Wubbo Haayer maakte echter als eerste zijn 250 caramboles in 14 beurten zodat Alexander, hoewel hij nog wel gelijk maakte, één punt en twee beurten te kort kwam voor de eindoverwinning.

Eindstand

1 Berend Erends - 12 punten
2 Alexander van Zanten - 11 punten
3 Wubbo Haayer - 9 punten
4 Adrie Kruyer - 7 punten
5 Jerrit Veenstra - 6 punten
6 Rob Bakker - 6 punten
7 Sipke Visser - 3 punten
8 Piet Thoma - 2 punten

Een geslaagd evenement met helaas weinig toeschouwers maar met een terechte winnaar.
 

Rubriek: Algemeen, Biljarten, Biljartclub De Harmonie
01 maart 2014 12:31 door Marjet Simmelink

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks