Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Leeskring politiek-maatschappelijke literatuur (sociale filosofie)

Wij lezen boeken over de belangrijke maatschappelijke vraagstukken van onze tijd. Harari, wiens boeken we het afgelopen jaar hebben gelezen, somt ze op; wapenwedloop (m.n. nucleaire wapens), uitputting van de aarde (klimaatverandering en opsouperen van de bronnen, en technologie ((m.n. Artificial Intelligence en biomedische engeneering). Vraagstukken die van ons eisen dat we keuzes maken.  Hoe gaan we dat doen, en dan liefst door middel van internationale samenwerking?  Wat zijn de (on)mogelijkheden van de liberale democratie? Welke gevolgen hebben mogelijke oplossingen of juist het uitblijven daarvan voor ons zelf als individu?

Stel je het jaar 2070 voor. Hoe ziet de wereld van je kleinkinderen er dan uit? En zal Sociëteit de Harmonie dan nog bestaan, hoe??

In onze leeskring is nog plaats voor een paar enthousiaste mensen. Wij hanteren dezelfde uitgangspunten als het “filosofische Quintet” van de Humanistische Omroep: “Luisteren is even belangrijk als spreken en doorgronden is belangrijker dan het twistgesprek”.

As. 9 september om 11h (- 12.30h) is de eerstvolgende bijeenkomst. Die gaat over het boek “Intimiteit” van Paul Verhaeghe (Amsterdam, De Bezige Bij, 2018).

Contact: Ben Boog, 06-30421578 /bboog2@home.nl

Rubriek: Algemeen
22 augustus 2019 18:09 door Antoinette Borchert

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks