Dimitri

Speciaal aanbod NNT aan leden Harmonie

Arrangement De laatkomer Groningen
Donderdag 25 september 2014

Speciaal voor de leden van De Harmonie biedt het Noord Nederlands Toneel een exclusieve avond aan rondom de voorstelling De laatkomer. Het gezelschap maakt de eerste toneelbewerking van de gelijknamige bestseller van de Vlaamse auteur Dimitri Verhulst, die in 2015 ook het boekenweekgeschenk schrijft. Deze volledig verzorgde avond in de Stadsschouwburg Groningen 2-gangen-diner, een rondleiding backstage voorafgaande aan de voorstelling en een boekbespreking met journalist en schrijver Koen Peppelenbos. Natuurlijk sluit het programma met een bezoek aan de voorstelling, waarvoor eersterangs plekken gereserveerd zijn.

De laatkomer van het NNT volgt het leven van Désiré (Hans Dagelet). Désiré is een man op leeftijd die weer plezier wil hebben in het leven, die de kleinerende houding van zijn vrouw helemaal zat is en besluit revanche te nemen door zijn levenstragiek in te ruilen voor één groot feest. Hij belazert zijn omgeving op hilarische wijze door zich voor te doen als demente grijsaard. Hij creëert daarmee een vrijheid die hij tot dan toe niet kende. Met het nodige raffinement legt hij de weg af naar de vermeende staat van dementie en ontwricht hij het dagelijks leven in het bejaardentehuis ‘Home Winterlicht’. Hier vindt vervolgens de bloedstollende ontmoeting met zijn inmiddels demente jeugdliefde Rosa Rozendaal (Malou Gorter) plaats. Een mooie en uitdagende vrouw die hij nooit heeft durven kussen en die hem niet meer herkent.

De laatkomer is het verhaal van Désiré, maar in de realiteit ook dat van de schrijver zelf. Nadat zijn boek klaar was, keerde auteur Dimitri Verhulst terug naar zijn eerste, ‘vulkanische’ liefde; ‘Ik dacht: ik ga niet wachten tot we allebei dement zijn, ik ga het nu doen. Dus ik ben opgevoed door mijn eigen boek.’ De laatkomer is een hoopvol begin van een schitterend einde van een man die op de valreep het heft in eigen hand neemt en zichzelf terugvindt. Met zijn tekortkomingen daagt hij ons uit om nu te leven; niet morgen, niet overmorgen, niet volgend jaar. Nu, want anders gaat het leven echt aan je voorbij!

17.30 uur  inloop en ontvangst Kruithuis-foyer
18.00 uur  aanvang diner met welkomswoord van Ola Mafaalani
19.00 uur  vertrek via backstage naar grote foyer Stadsschouwburg
19.15 uur  boekbespreking De laatkomer door Koen Peppelenbos
20.15 uur  eersterangs plaats bij De laatkomer
22.15 uur  einde voorstelling en mogelijkheid tot drankje in artiestencafé

Plaats:    Stadsschouwburg Groningen
Ontvangst:  17.30 uur
Einde:   22.15 uur
Prijs:   €40,- (incl. 2 consumpties)

Aanmelding mogelijk  vanaf 28 juli.

plaatsing op volgorde van binnenkomst.
Contactpersoon:Dieneke Snippe

boven-dien@home.nl