Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Afbeelding
Afbeelding 1Afbeelding 4Schermafbeelding 2014-11-22 om 15.30.14

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

“Van fietsband tot sieraad”

Expositie in de vitrine van 28 novemer tot 28 februari:

“Van fietsband tot sieraad”       Janneke Koopman

 

Naast een hectische baan als maatschappelijk werker was er altijd een niet te bedwingen behoefte om creatief bezig te zijn. Dit zorgde voor een zekere balans in haar leven.

Net toen de tijd rijp was voor nieuwe uitdagingen liep ze eens over een kunstmarkt en viel haar oog op sieraden, gemaakt van oude fietsbanden.

Ze raakte er zo door gefascineerd en besloot ook eens een fietsband aan te schaffen.

Het bleek een schot in de roos want de mogelijkheden met dit simpele materiaal lijken vooralsnog oneindig.  Het past bovendien in de “cradle to cradle” gedachte: het huidige milieu denken dat aanspoort tot beperken, hergebruiken en recyclen, een gedachte waar ze zich helemaal in kan vinden; een mooie bijkomstigheid!

Haar omgeving reageerde enthousiast op de ontwerpen; vele reacties op straat en in winkels, kortom een stimulans om door te gaan. Ze probeert zich te onderscheiden van anderen door unieke ontwerpen te creëren.  Een enkele keer maakt ze (meestal op verzoek) eenzelfde ontwerp voor de tweede keer. Het streven is echter een zekere exclusiviteit te waarborgen.

Hoewel ze zelf een voorkeur heeft voor uitbundige ( meestal dus grote) exemplaren, komt ze eveneens aan andere wensen tegemoet door wat subtielere ontwerpen te maken. Tegenwoordig combineert ze rubber ook met andere materialen.

Inmiddels heeft ze al aan een aantal exposities deelgenomen, (drie jaar geleden ook in de sociëteit de Harmonie).

Indien men geïnteresseerd is in meer ontwerpen dan kan er altijd een afspraak gemaakt worden om bij haar thuis de collectie te bekijken en te passen.

Telefoonnummer:  050 4092534

Rubriek: Algemeen
21 november 2014 16:58 door w.hooijer@home.nl

  • Hyves
  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks