Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Kaartspelen

Klaverjassen

In mei 2021 begon de Victorie: vanaf donderdag 24 juni om half acht leggen alle klaverjassers weer een kaartje. Twee uur na de uitnodiging hadden zich reeds 10 kaarters aangemeld. Meer zijn welkom en ook mensen die normaal niet meedoen kunnen zich inschrijven. Dat kan door een mailtje aan j.p.van.de.sande@rug.nl. We denken dat het wel goed gaat komen. De uitnodiging luidde:  

Beste Jassers,

Het is de vraag of we na zo lange tijd het nobele Klaverjasspel nog wel beheersen, maar ja, als we allemaal evenveel achteruit zijn gegaan maakt het eigenlijk niet veel uit. Wat wel uitmaakt is dat de sociëteit binnenkort weer open kan. Vandaar dat we besloten hebben om de laatste donderdag van Juni, te weten de 24e, de aloude klaverjascompetitie te hervatten.

De laatste grote wedstrijd, op 24 sept vorig jaar, werd gewonnen door Marian Mulder. Die van 29 october kon, wegens het weer kopopsteken van het virus, niet doorgaan, maar nu liggen de beestjes er wat krachteloos bij.

Er zijn toch nog wel wat C regels: Niet meer dan 30 personen, gemaskerd als je rondloopt en alleen voor mensen die zich fit voelen, maar dat spreekt tegenwoordig vanzelf. Bovendien is zo ongeveer iedereen wel ingeënt, denken we, zodat we eigenlijk geen zorgen hebben. Je zult begrijpen dat we de oude regel van het van te voren opgeven nu niet opheffen. Je moet je dus van tevoren bij mij opgeven. Ergens voor zondag de 20e krijgt iedereen die zich opgegeven heeft bericht of het door kan gaan, want bij onvoldoende intekening gaat de boel niet door. Het minimum is vier tafels, dus bij zestien deelnemers gaan we een mooie avond tegemoet.

Het prille begin: Klaverjassen is in januari 2018 gestart en gaat door! De oproep in december 2017 met de vraag wie wil klaverjassen heeft gewerkt. Vele aanmeldingen volgden.  Op donderdagavond 25 januari 2018 vond de startbijeenkomst plaats om 19.30 uur. De volgende klaverjasavonden zijn vanaf nu elke laatste donderdagavond van de maand om 19.30 uur. Iedereen is welkom!  

Contactpersonen klaverjassen

Contactpersonen zijn Hans van de Sande en Jack Blaauw. Meld je wel even aan als je komt: stuur een mail naar klaverjassen@societeitdeharmonie.nl. Ook gasten die geen lid zijn van De Harmonie zijn welkom! Een mooie manier om eens te komen kennismaken.

Wil jij een ander kaartspel starten bij De Harmonie?

 

Voorlopige data klaverjassen 2021 (laatste donderdag in de maand) : 24 juni, 30 sep, 28 okt, 2 dec, 30 dec.

Kaartspelen

Kaartspelen algemeen


Actueel

Bekijk de actuele berichten

Agenda - Kaartspelen

Nieuws - KaartspelenLet op, u bent niet ingelogd.
U ziet alleen de openbare pagina's.