Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Lezing :de appel

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Lezingenserie “Uurtje Cultuurtje’

Nieuw! Lezingenserie “Uurtje Cultuurtje’
Zaterdagmiddag 15.30 – 17.30 uur
Gratis voor leden, €5,- voor gasten.

Aanmelden bij:  lezing@societeitdeharmonie.nl
De lezingen zijn op zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur . 
Inschrijving kan per lezing via de website [url=http://www.societeitdeharmonie.nl]http://www.societeitdeharmonie.nl[/url] en kost €5,- voor mensen die geen lid zijn van de sociëteit.

De lezingen zijn zo opgezet dat een vakspecialist een inleiding houdt van ongeveer 50 minuten. Daarna is er een pauze om vervolgens met elkaar na te praten over het onderwerp. Dat alles in een gemoedelijke sfeer. Het niveau is zodanig dat iedereen die interesse heeft de lezing kan volgen. Op 20 januari trapt filosoof drs. Edward van der Tuuk af met zijn lezing: ‘Democratie in een nieuwe jas: een herbezinning op het referendum’. Daarna volgen nog:

 1.  Zaterdag 27 januari: Richard Wagners ideeën over Der Ring des Nibelungen door drs. Michiel Hagdorn, literatuur- en muziekwetenschapper.
 2.  Zaterdag 3 februari: De appel van Eris en het Parisoordeel: aanleiding tot de Trojaanse oorlog, door drs. Gerry Mulder, classicist.
 3.  zaterdag 17 februari: Ons soort mensen; antropologie als wijnproeverij, door prof. dr. Bert Boekschoten, paleontoloog en geoloog.
 4.  Zaterdag 24 februari: Heiligen op de klei; de verhalen en muurschilderingen, door dr. Anneke Mulder-Bakker, historicus en mediëvist.
 5. Zaterdag 3 maart: Walk like an Egyptian" - mogelijk of onmogelijk? Door dr Julia Harvey, Egyptoloog.
 6. Zaterdag 10 maart: Van spijkerschrift tot runen – geschiedenis van het alfabet, door dr. Tineke Looijenga, Oudgermanist.
 7.  Zaterdag 17 maart: Een Engelse havik in Toscane, door drs Remco Ekkers, dichter. Teksten van de lezingen (pdf)

​PS. Er kan nog iets wijzigen in het programma, het is vers van de pers. 

Rubriek: Algemeen, Lezingen & cursussen door w.hooijer@home.nl

 • NUjij
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Google Bookmarks