Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Mahjong in de societeit

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Mahjong in de Sociëteit

Sinds de zomer van 2014 wordt elke donderdagmiddag vanaf 13.30 uur in de Sociëteit het oude Chinese spel Mahjong gespeeld. Voor deze donderdagmiddagen geldt een vrije inloop, dus opgave is niet noodzakelijk. Ook hoef je niet per se op de hoogte te zijn van de spelregels, maar het scheelt wel als je de basisregels een keer hebt doorgenomen.

Mahjong plus-toernooi op de donderdagmiddag
Eén keer in de maand wordt op de donderdagmiddag een toernooitje met zoveel mogelijk belangstellenden gespeeld. Om organisatorische redenen is opgave hiervoor wel noodzakelijk. Ook is enige ervaring met het spel wenselijk. Het gaat om de volgende donderdagen: 18 februari, 17 maart, 21 april en 19 mei.

Mahjong-toernooi op de zaterdagmiddag
Eén keer in de twee maanden wordt op de zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur een toernooi gespeeld. Opgave hiervoor is eveneens noodzakelijk. Het gaat om de volgende zaterdagen: 6 februari, 2 april en 7 mei.

Spelregels
Mahjong kan op vele manieren gespeeld worden. Wij hebben ons gebaseerd op de spelregels en de telling zoals die al 38 jaar door het Groninger Mahjongg Kollektief worden gehanteerd. Belangstellenden kunnen deze spelregels opvragen bij Ben Bloem. De Sociëteit beschikt over een aantal spellen, dus je hoeft zelf niets mee te nemen.
En kom gerust eens kijken bij een donderdag- of zaterdagmiddagtoernooi!

Meer informatie en opgave bij
Ben Bloem
06 547 83 846
ben.bloem.44@gmail.com

Rubriek: Algemeen, Mahjong door Marjet Simmelink

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks