Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Arnovisser

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

President Algemene Rekenkamer Arno Visser spreekt in Sociëteit de Harmonie

Een zakelijk kijk op belastinggeld

Woensdag 16 oktober spreekt, van 13.00 - 15.00 uur, een bijzondere gast in onze Sociëteit: Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer. Hij vertelt over het werk van de Rekenkamer (De Algemene Rekenkamer onderzoekt of de rijksoverheid publiek geld zinnig, zuinig en zorgvuldig uitgeeft) en vertelt over de uitkomsten van enkele bijzondere onderzoeken. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen en voor discussie. Introducées zijn welkom, maar leden gaan voor.
De lezing van Arno Visser draagt de titel ‘een zakelijke kijk op belastinggeld’. Aan de hand van een aantal voorbeelden (stimulering hybride / elektrische auto’s, aanpak mestproblematiek / luchtkwaliteit) zal Arno betogen dat het bij de besteding van publiek geld (belastinggeld!) ontbreekt aan transparantie: waaraan geld precies besteed wordt, en waar dat toe dat leidt. En betogen dat dat niet een technisch / technocratisch probleem is, maar een fundamenteel probleem dat de legitimiteit van overheidshandelen aantast.

Rubriek: Algemeen, Lezingen & cursussen door Ruud Boelens

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks