Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Img 1706
Img 1707 Img 4062-scaled.jpg Img 4124 2

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Het Witte Draak-toernooi in Hilversum

Het Witte Draak-toernooi in Hilversum

Vijf leden van De Oude Draken hebben zich op 25 maart 2023 verstout deel te nemen aan het Witte Draak-toernooi van het Mahjonggenootschap De Groene Draken in Hilversum, eveneens onderdeel van de Nederlandse Mahjongbond. 
De Groningse Draken waren Anou Weterings, Bob van der Mark, Hanneke Andreae, Harry Boogaart en José Sleumer. Maar liefst 56 deelnemers hadden zich aangemeld voor dit prestigieuze toernooi. In vier rondes werd fanatiek, maar met respect voor de tegenstanders gestreden om de (wissel) hoofdprijs: een reusachtige Witte Draak.  Dit alles volgens de Nederlandse Toernooi Spelregels (NTS, niet te verwarren met de Nederlandse Televisiestichting). Naast (bijna) limietspelen zagen ook “hermantjes” (mahjong met lage chows) het licht. 
Het landelijk erelid Jelte Rep, die helaas niet mee kon doen, had wel de eer om een draakje te overhandigen aan degene die als eerste mahjong had behaald met een pung Witte en een pung Groene Draak. Van de Groningse Draken hebben twee de top vijf behaald: Hanneke op plaats vijf! en Harry op de eerste plek! Dit laatste dankzij een mahjong in de laatste ronde met de Dertien Wezen (voor intimi: mahjong met alle hoek- en troefstenen, waarvan één dubbel). Niet voor niets kreeg Harry ook een gelukspoppetje uitgereikt. 

Al met al een toernooi om met plezier op terug te kijken. En voor herhaling vatbaar, want: niets gaat boven Groningen!

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks