Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

foto mahjong toernooi

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Mahjongen op het scherpst van de snede

Mahjongen op het scherpst van de snede

Zo’n drie keer per jaar organiseren de Oude Draken een toernooi voor hun eigen leden, waarvan één toernooi overigens ook open staat voor deelnemers van andere Mahjongverenigingen. Op zaterdag 20 januari was er weer een ‘intern’ toernooi, met gelukkig tochook weer enkele gastspelers die we al vaker mochten begroeten.

In het Grote Zaal van De Harmonie stonden zes tafels opgesteld voor de 22 deelnemers en klaterden de Mahjongstenen al snel over de zwarte kleedjes, om opgesteld te worden in een carré dat gedurende een potje dan geleidelijk wordt afgebroken. 

 

Er werden vier rondes van elk zo’n 70 minuten gespeeld, en na drie rondes stonden er een paar deelnemers stijf bovenaan. Maar zoals dat met Mahjong gaat: de kansen kunnen keren, en dat gebeurde nu ook. Enkele deelnemers duikelden alsnog van het podium af, maar ze namen hun nederlaag sportief op. Winnaars werden Marijke Deveer, ondergetekende en Nienke de Vos (extern). Nienke had alvast een extra prijs meegenomen: een Mahjongspel met dieren: hartstikke leuk! 

 

Zoals altijd waren de lunch (en de hapjes na afloop) weer voortreffelijk verzorgd door René en zijn horecateam. De organisatie van het toernooi lag ook deze keer weer bij John Doornbos en Marijke Deveer. 

De belangstelling voor Mahjong binnen De Harmonie is groeiende: we hebben nu zo’n 35 Oude Draken en het einde aan de groei is nog zeker niet in zicht. Ook bij de kortgeleden gehouden avond voor nieuwe leden van de sociëteit bleek weer dat enkele daarvan toch graag weer dit mooie spel vol verrassingen oppikken. 

 

Wie kennis wil maken met Mahjong: de eigen variant wordt op de eerste en de derde (en soms de vijfde) zaterdag van de maand geoefend met minder ervaren én ervaren spelers, de andere zaterdagen zijn bestemd voor de spelers die zich willen bekwamen in de meer internationale MCR-variant. Zie de Mahjong-tegel op de website van de Harmonie. Je leert het zo, en het is echt waanzinnig leuk om te spelen! 

 

Han Borg

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks