Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

Spinoza1700
Descartes

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Nader bericht Filosofiecolleges

De nadruk in de aangekondigde collegeserie ligt op het begin van de moderne filosofie, waarbij vooral Descartes en De Spinoza aandacht zullen krijgen. Gestreefd zal worden de banden met de eerdere filosofie te ontdekken en deze twee denkers in een ontwikkeling te plaatsen. Enkele thema’s zullen zijn: Natuur en Cultuur, Middeleeuwen, Renaissance en Moderniteit, Lichaam en geest, De mens als machine, Affecten, Ethiek, Veranderende visies op religie (katholicisme, protestantisme en Joodse religie), Mechanisering van het wereldbeeld en Sociaal contract. Van veel van deze aspecten zal de invloed op het huidige denken worden nagegaan.

De colleges starten op 16 maart en zullen elke donderdag gegeven worden, met uitzondering van 20 en 27 april en hemelvaartsdag (18 mei) Het achtste en laatste college valt op 25 mei. Het tijdstip is steeds Donderdag van 11-13 uur en de inschrijving is nog tot 20 februari open. De colleges zullen in de grote zaal gegeven worden.

Rubriek: Algemeen, Filosofie door J.P. van de Sande

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks