Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie

inspiratie

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

NIEUW! Tekencursus bij De Harmonie (volgeboekt)

U kunt zich niet meer inschrijven voor de tekencursus. Deze is volgeboekt.


In het najaar starten we met een cursus tekenen voor Harmonieleden. Onder leiding van een enthousiaste docent komen we zes keer bij elkaar, met maximaal 12 cursisten. In de inleidende les beginnen we met (basis)technieken: compositie, ondertekening, dieptewerking, perspectief in het platte vlak, schaduwwerking, licht/donker, etc. 

Vervolglessen houden in: tekenen van een stilleven - een compositie met fruit en/of bloemen, oude kommetjes, soms met een kleurig kleed als ondergrond.

De docent is Annemieke Fictoor, geboren en getogen in Groningen. Vanaf haar jeugd tekent, schildert en musiceert ze. Haar hart ligt bij het werken binnen de kunst- en cultuursector. Regelmatig exposeert ze met stillevens (realisme) en landschappen.

Opgeleid aan Minerva, de Academie voor Beeldende Kunst, in Groningen: Grafische Vormgeving (1978-1983) en Interieurarchitectuur (1986-1991).
Teken- en schilderlessen van o.a. beeldend kunstenaars als Ruud de Rode, Karst Zwart en Ralph Prins (ontwerper van onder andere onvergetelijk mooie affiches voor Amnesty).

Zij leerden haar kijken en tekenen, maar vooral dat het altijd gaat om méér dan de techniek alleen. 

Als zelfstandig interieurarchitect en grafisch vormgever werkte ze ruim 30 jaar voor particulieren, bedrijven, musea, overheden en instellingen op het gebied van cultuur en natuur. 

De lessen vinden plaats op de volgende woensdagen (telkens van 13.30 – 16.00u), 

18 sept, 2 okt, 16 okt, 30 okt, 13 nov en 27 nov

in de benedenzaal van De Harmonie (bij de biljartkelder). Kosten zijn inclusief materiaal (waaronder een tekenezel, potloden en papier) en bedragen € 40 per persoon voor de hele cursus. Opgeven en informatie via tekenen@societeitdeharmonie.nl

Rubriek: Algemeen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks