Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


De wonderlijke wereld van dementie

6 mei 2024 20:00

In deze lezing willen we ingaan op het verloop van het oudere brein en wanneer er sprake is van dementie. 

We schenken aandacht aan de belangrijke vraag: is dementie te voorkomen of te vertragen? We bespreken de vijf aspecten van gezond ouder worden: het FINGER-model. 

We bekijken positief, maar ook kritisch, het lidmaatschap van de Harmonie binnen dit model. En als er dementie is bij jezelf of je naasten, hoe ga je daar dan waardig en menselijk mee om? Kun je dementie behandelen? Aan bod komen de oorzaken van de verschillende vormen dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, Parkinson-dementie en Lewy-body-dementie. Daarnaast geven we praktische tips over bijvoorbeeld wonen en autorijden. 

Tot slot komt het thema euthanasie en dementie aan bod. Het is geen taboe meer, maar wel complex en het vraagt ​​veel voorbereiding. Dit zullen we toelichten. 

We gaan in vogelvlucht door de vele aspecten van dementie heen. Daarna is er uitgebreid de tijd voor vragen en discussie over dit wonderlijke onderwerp. Waarbij onze troeven eerlijkheid, kennis, elkaar helpen, creativiteit en vooral het blijven zien van de mens zijn. 

De lezing zal worden gegeven door Harmonielid Robert Eggink, gepensioneerd specialist ouderengeneeskunde en actieve SCEN-arts met specialisatie euthanasie bij dementie. Hij doet dit samen met Janneke van der Ploeg, specialist ouderengeneeskunde, met als werkveld diagnostiek en begeleiding van probleemgedrag in de thuissituatie.

Deze lezing wordt gehouden op maandag 6 mei in het kader van de serie 'De derde helft'. Aanvang van de lezing: 20u. Toegang voor leden van De Harmonie is vrij. Introducés betalen € 5. Opgeven voor het bijwonen van de lezing via maandagavond@societeitdeharmonie.nl

Rubriek: Algemeen, Lezingen & cursussen door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks