Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


Mena kopie
Group-143@2x

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

extra Luistertafels: previews MENA is Coming 2

17 april 2023 11:00 12:30

Van 11 t/m 20 mei staat Groningen in het teken van MENA is Here, een bijzonder stadsprogramma met het Midden-Oosten en Noord-Afrika in de hoofdrol. MENA staat voor Middle East North Africa, een veelkleurige regio met een rijke traditie en een levendige cultuur. Tien dagen lang wordt het publiek getrakteerd op een fascinerend, toegankelijk en ontroerend aanbod aan theater, muziek, film, verhalen en food. In drie voorprogramma’s nodigt SPOT je uit om meer te weten te komen over MENA is Here en vooruit te blikken naar enkele hoogtepunten. Vrijdag 31 maart was de eerste keer met Mohamedou Ould Slahi en Marcel Mandos. Op 17 april praat Yvonne van den Berg met de musici Rembrandt Frerichs en Tony Overwater over het muziekprogramma.  

Rembrandt Frerichs is componist en pianist en verschuift continu zijn grenzen. Jazz, klassiek, muziek uit Iran, hij is overal in thuis en combineert de verschillende stijlen in zijn eigen muziek. Zie hieronder zijn reis door Iran, op weg naar het Fajr muziekfestival (link openen op youtube). Samen met bassist Tony Overwater stelde hij het muziekprogramma samen van MENA. Op 17 april praten wij over de muziek en zullen zij zelf ook alvast iets spelen.

https://youtu.be/BC3A1sPDtnQ

Deze previews zijn in nauw overleg met onze Sociëteit tot stand gekomen en kunnen gezien worden als extra Luistertafels. Lokatie is 3x De Oosterpoort, waar ook na afloop een lunch genoten kan worden in het restaurant de Mix. Behalve de kosten voor de lunch zijn de previews gratis toegankelijk. Zie voor het totaal programma MENA IS HERE de betreffende websites van zowel SPOT Groningen als FORUM en verder.

Graag aanmelden via onderstaande link.

https://www.spotgroningen.nl/programma/rembrandt-frerichs-en-tony-overwater/

https://www.spotgroningen.nl/programma/verzameling/mena-is-here/

maandag 17 april 11.00 - 12.30, Lokatie De Oosterpoort

dinsdag 9 mei, 11.00 - 12.30, Lokatie De Oosterpoort

In deze derde aflevering wordt ingezoomd op het dubbelconcert Young Women at MENA op 19 mei in de kleine zaal van De Oosterpoort en op de vraag wat het betekent om vrouw te zijn in de MENA-regio. De veelzijdige creativeling Wissal Aziz is dan te gast.

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Klassieke muziek door Yvonne van den Berg

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks