Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


Mena kopie

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Extra Luistertafels: previews Mena is Coming

31 maart 2023 11:00 12:30

Van 11 t/m 20 mei staat Groningen in het teken van MENA is Here, een bijzonder stadsprogramma met het Midden-Oosten en Noord-Afrika in de hoofdrol. MENA staat voor Middle East North Africa, een veelkleurige regio met een rijke traditie en een levendige cultuur. Tien dagen lang wordt het publiek getrakteerd op een fascinerend, toegankelijk en ontroerend aanbod aan theater, muziek, film, verhalen en food. In drie voorprogramma’s nodigt SPOT je uit om meer te weten te komen over MENA is Here en vooruit te blikken naar enkele hoogtepunten. Voormalig programmeur Yvonne van den Berg vertelt erover en gaat daarbij in gesprek met verschillenden gasten die nauw bij het programma betrokken zijn. Deze previews zijn in nauw overleg met onze Sociëteit tot stand gekomen en kunnen gezien worden als extra Luistertafels. Lokatie is 3x De Oosterpoort, waar ook na afloop een lunch genoten kan worden in het restaurant de Mix. Behalve de kosten voor de lunch zijn de previews gratis toegankelijk. Zie voor het totaal programma MENA IS HERE de betreffende websites van zowel SPOT Groningen als FORUM en verder.

Je kunt gratis kaartjes reserveren via de site van SPOT OF geef je op bij mij: yvonne2112@ziggo.nl

https://www.spotgroningen.nl/programma/mohamedou-ould-slahi-houbeini-marcel-mandos/

(copieer de link, dan kan je hem openen en kom je bij de desbetreffende site)

 

vrijdag 31 maart, 11.00 - 12.30, Lokatie: De Oosterpoort

In deze eerste aflevering zijn schrijver-in-residence Mohamedou Ould Slahi Houbeini, die 14 jaar onschuldig vast heeft gezeten in Guantanamo Bay, (zie ook de film The Mauritanian https://youtu.be/7tmxxzZXLEM) en nu schrijver in residence is in Groningen en artistiek leider van het Noord Nederlands Orkest Marcel Mandos te gast. Zij vertellen over het spectaculaire openingsconcert van het NNO op 11 mei en de NITE-voorstelling Yara’s Wedding van Club Guy en Roni in de Stadsschouwburg vanaf 17 mei.

Beluister op Youtube vast deze muziek (linkje copieren): 

https://youtu.be/vyqyQM1bNrA

en de trailer van Yara's Wedding:

https://youtu.be/EXIJCck5aZ0

https://www.spotgroningen.nl/programma/verzameling/mena-is-here/

maandag 17 april 11.00 - 12.30, Lokatie De Oosterpoort

In deze tweede aflevering vertellen gastcuratoren bassist Tony Overwater en pianist Rembrandt Frerichs over hun persoonlijke en artistieke ervaringen in de regio en de concerten die zij tijdens MENA zullen geven. Natuurlijk laten zij ook alvast wat horen. Verdere info volgt.

NTB datum, 11.00 - 12.30, Lokatie De Oosterpoort

In deze derde aflevering wordt ingezoomd op het dubbelconcert Young Women at MENA op 19 mei in de kleine zaal van De Oosterpoort en op de vraag wat het betekent om vrouw te zijn in de MENA-regio. Ook hierover volgt tzt meer info. 

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Klassieke muziek door Yvonne van den Berg

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks