Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


Img 0134
Img 0135

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Marc Daniel van Biemen: Violist

21 november 2023 19:30

Schrijver/violist Marc Daniel van Biemen is te gast bij Sociëteit de Harmonie, in samenwerking met Godert Walter. Hij wordt deze avond geïnterviewd over zijn boek Violist door Steven de Winter, een goede klant van de winkel. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Marc Daniel van Biemen

Marc Daniel van Biemen is eerste violist bij het Concertgebouworkest sinds mei 2012. Daarvoor nam hij deel aan de Karajan-Akademie van de Berliner Philharmoniker. Hij was gastconcertmeester bij onder meer het Scottish Chamber Orchestra, het Verbier Festival Orchestra en de Yale Philharmonia. Als solist trad hij op met onder meer het Orkest van het Oosten, het Limburgs Symfonie Orkest, Solisten van het Residentie Orkest en het Haags Jeugdorkest.

Het boek

Spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest is voor de meeste musici slechts een droom. Maar Marc Daniel van Biemen lukte het om op vierentwintigjarige leeftijd een plek als eerste violist in een van ’s werelds beroemdste orkesten te bemachtigen. In Violist neemt hij de lezer mee in de wereld van de klassieke muziek. Waarom is het strijkkwartet de heilige graal? Wat maakt een dirigent zo goed in zijn vak? Hoe ziet het leven on the road eruit? Maar ook de schaduwzijde van het muzikantenbestaan komt aan bod. In ontroerende en aangrijpende passages schetst Marc Daniel een intiem beeld van zijn ingewikkelde jeugd, als kind van een strenge, bevlogen en alcoholistische vader. Dit maakt Violist tot een indringende vertelling over het leven van een jonge musicus in het Concertgebouworkest.

Harmonie: Kreupelstraat 10, Groningen
Toegang: Niet-leden betalen 5 euro. 

Rubriek: Algemeen, Literatuur, Boekpresentatie door Ellen Brand

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks