Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


Img 0136
Img 0137

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Marjoleine de Vos: En steeds is alles er: Deze boekpresentatie is helaas volgeboekt

14 december 2023 20:00

Schrijfster Marjoleine de Vos is te gast bij Sociëteit de Harmonie, in samenwerking met Godert Walter. Zij wordt deze avond geïnterviewd over haar nieuwste boek 'En steeds is alles er' door Anne Bergsma (onder voorbehoud). Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl.

En steeds is alles er
Een wonderlijke stilte. Dat is het eerste waarover Marjoleine de Vos zich verbaast als ze het levenloze lichaam ziet van een man van wie ze zielsveel heeft gehouden. Er is geen warmte meer in dat lichaam, geen beweging, geen geruis van ademhaling, geen hart dat nog klopt. Er is alleen nog een omhulsel, een voor eeuwig zwijgend ding, waar je, als je je gêne overwint, tegenaan kunt praten.
Hoe laat een onpeilbaar verlies zich uitdrukken? Laverend tussen verzet en berusting, ongeloof en relativering tast De Vos haar gemis en herinneringen af. Ze leidt de lezer langs de woorden en beelden die denkers en dichters over de dood hebben opgetekend. En steeds is alles er is een verstild en intiem essay over het zoeken naar taal voor het onzegbare.

Marjoleine de Vos
Marjoleine de Vos (1957) is redacteur en columnist bij NRC. Zij schrijft over kunst, filosofie, literatuur en koken. Ook schrijft ze gedichten. Haar laatste dichtbundel is Hoe verschillig (2021). Haar wandelessay Je keek te ver (2020) dat verscheen in de reeks Terloops, beleefde al meer dan twintig drukken. 

Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Toegang: 5 euro, leden Harmonie gratis

Rubriek: Algemeen, Literatuur, Boekpresentatie door Ellen Brand

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks