Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


poster

Afbeeldingen
(Klik voor origineel)

Opening Expositie: Bas Nijenhuis

3 maart 2023 18:00

Wie is Bas Nijenhuis?

Bas Nijenhuis is in 2016 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende Kunst te Groningen. Daarvoor studeerde en werkte hij als psycholoog.

Hoe ziet het werk van Bas Nijenhuis er uit?

Bas Nijenhuis heeft een grote fascinatie voor de schildertechniek zelf en tegelijkertijd ook voor de inhoud. Het laatste gaat vooral over de kwaliteiten van licht. Zonder licht is er geen leven op aarde en dit licht probeert hij ook te vangen in zijn schilderijen. Aan de technische kant probeert Bas erachter te komen wat verf kan doen. Het lijkt een eenvoudige kwestie maar er zijn eindeloos veel mogelijkheden: dik, dun, ondoorzichtig, transparant, kleur en structuren. In zijn werken is het genot om hiermee te experimenteren merkbaar.
Zijn figuratieve werk gaat vooral over de menselijke psyche of de menselijke conditie. Hij schildert voornamelijk dingen die leven hebben of leven.

Rubriek: Algemeen, Kunst & Cultuur, Expositie door w.hooijer@home.nl

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks