Deze website maakt gebruik van cookies.
Deze website benut uitsluitend cookies voor het goed functioneren van de site en om de website te analyseren. Door gebruik te maken van de website geeft u aan hiermee akkoord te zijn.
x
harmonie


Verkenning terrein Dennenoord

29 november 2023 10:30

Deze keer voert de Landschapstafel ons naar Dennenoord, de psychiatrische inrichting in Zuidlaren waar we tijdens een wandeling van anderhalf uur een rondleiding zullen krijgen over het mooie groene terrein en langs de verschillende gebouwen. Het complex is tegenwoordig een ‘beschermd dorpsgezicht’, het kent diverse onder architectuur gebouwde fraaie rijksmonumenten, waaronder een kerk, een watertoren en een museum. We kunnen ons opdelen in twee groepen, er zijn twee ‘rondleiders’ van het instituut beschikbaar.

Tijdsbestek: 10.30 – 12.00 uur.

Voor auto’s is er voldoende parkeermogelijkheid op het terrein van Dennenoord. Met mooi weer kun je natuurlijk (op eigen initiatief) gaan fietsen (vanaf centrum Stad ongeveer een uur)

Na afloop maken we een wandeling – voor wie dat wil -  naar het restaurant De Drentsche Aa aan de gelijknamige beek waar voor ons een lunch gereserveerd is.

Je kunt je opgeven voor deelname op het mailadres landschapstafel@societeitdeharmonie.nl  

Deelnemers krijgen later nadere details toegestuurd.

Rubriek: Algemeen, Landschap door Ellen Brand

  • NUjij
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Google Bookmarks